VERKEERSVEILIGHEID GROEP

Code
95 training.

Code 95 is een verplichte nascholing voor beroepschauffeurs uit de Europese Unie die in bezit zijn van een rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E). Binnen de richtlijn vakbekwaamheid is geregeld dat alle EU chauffeurs die beroepsmatig rijden met bovenstaande rijbewijzen de verplichting hebben om vakbekwaam te blijven. Dit wordt geregeld door de verplichte nascholing van 35 uur per 5 jaar. U volgt in totaal 35 uur code 95 training die gecertificeerd is volgens het CBR.

Door maatwerktrainingen speciaal voor uw onderneming maar ook met eenvoudig te boeken open inschrijftrainingen waarmee de organisatie minimaal wordt belast. De trainingen helpen uw chauffeurs op een veilige en gezonde manier hun beroep uit te oefenen en veilig en duurzaam deel te nemen aan het verkeer.

Unieke baantraining

Voor de verplichte
7 praktijkuren.

Totaaloplossing

Ontzorging voor
administratieve zaken.

Kostenverlagend

Ook voor
grote groepen.

Motiverend

Gecertificeerd opleider
Transport & Logistiek.

GECERTIFICEERDE OPLEIDING

Unieke praktijkopleiding
Code 95

Als enige opleider van Nederland mogen wij in samenwerking met Rijschool Roordink een Rijoptimalisatietraining voor 7 praktijkuren (gecertificeerd onder W02-1.1) aanbieden op onze slipbaan van Rijvaardigheidscentrum Lelystad. Wij kunnen maximaal 24 chauffeurs tegelijk trainen, wat uniek is voor de verplichte praktijktraining. In 7 uur wordt u tijdens een praktisch ingestelde training voor 5 jaar vakbekwaam gemaakt voor de verplichte 7 praktijkuren van uw code 95.

NASCHOLING

Totaal oplossing voor
werkgevers

Verkeersveiligheid Groep Nederland verzorgd graag een totaaloplossing voor de verplichte nascholing van uw chauffeurs. Zo weet u zeker dat uw chauffeurs in de verplicht gestelde tijd van 5 jaar voldoende nascholing krijgen.

In samenwerking met opleider Rijschool Roordink organiseren wij meerdere soorten code 95 trainingen. Naast bestaande door het CBR erkende code 95 trainingen kunnen wij tevens in overleg maatwerk leveren welke wij kunnen certificeren. Wij komen graag met u in gesprek om de optimale training voor u te verzorgen. 

Openbare weg trainingen

Bewezen effectieve training als het gaat om het verlagen van risico, incidenten, brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

Rijvaardigheids trainingen

Wij inventariseren graag deze risico’s voor u en maken een road safety programma op maat.

Defensief rijden

Middels de SAFE-methode wordt een aangepaste rijstijlaanpassing nagestreefd waarbij schadepreventie gemaximaliseerd wordt.

Slipcurcus vrachtwagen

Op ons mooie Rijvaardigheidscentrum Lelystad organiseren wij code 95 trainingen waarna chauffeurs direct de 7 uur praktijknascholing vakbekwaamheid (code 95) mogen bijschrijven.

CODE 95

Reeds aangeboden
trainingen

Naast onze standaard praktijkopleiding bieden wij tevens een aantal alternatieve trainingen voor code 95 aan.

  • Rij-optimalisatie (W02)
  • Chauffeursdag (U24)
  • Rij-optimalisatie (U25, voor theorie uren)
  • Digitale tachograaf (U23)
  • Baantraining (U22)
  • Fysieke belasting (U22)
  • EHBO (U21)
  • Lading zekeren (U03)

CODE 95

SOOB subsidie

Onze opleider is gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, dit houdt in dat bedrijven die aangesloten zijn bij de branche voor Transport en Logistiek wellicht subsidie kunnen aanvragen voor de te volgen verplichte nascholing code 95. U kunt meer informatie over de SOOB subsidie vinden op de website van SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche. Komt u in aanmerking voor SOOB subsidie dan verzorgt onze opleider de aanvraag en verrekening voor u. Dit dient u wel vooraf aan te geven bij onze opleider.

Veel gestelde vragen

Het doel van de slipcursus is ervoor te zorgen dat vroegtijdige krachten en gevaren worden herkend, zodat u een ongeval kunt voorkomen. Er wordt ruim aandacht geschonken aan stuur, rem- en uitwijktechnieken. Daarnaast wordt ingegaan op de invloed van lading op de rijeigenschappen van de bus/vrachtauto.

Code 95 is een curcus en geen examen waardoor je er niet voor kan slagen of zakken voor de curcus. 

De training is geschikt voor elke chauffeur met een vrachtauto rijbewijs.

Code 95 is geen moeilijke curcus. Je aanwezigheid telt ook mee. 

Vragen?
Contact opnemen.