RIJTRAININGEN OP MAAT

Rijvaardigheids-training.

Uw medewerkers zijn dagelijks onderweg en worden blootgesteld in allerlei soorten risico’s. Wij inventariseren graag deze risico’s voor u en maken een road safety programma op maat. Waarom? Dit leggen wij u graag uit, bekijk de road-safety pagina.

Veilig

Uw medewerkers bewuster
en veiliger onderweg.

Duurzaam

Co2 reductie door aanpassen rijstijl,
verlaging van uitstoot.

Maatwerk

Brandstof- en schadereductie,
een direct effect op uw wagenparkkosten.

SOOB subsidie

Leerzaam, duurzaam en motiverende
trainingen voor uw medewerkers.

Binnen het road safety programma bieden wij diverse professionele rijvaardigheidstrainingen aan. U kunt kiezen uit diverse standaard rijtrainingen maar ook voor een training op maat kunt bij ons terecht. 

Een rijtraining voor medewerkers is altijd maatwerk. Of het nu gaat om optimale voertuigbeheersing, een bedrijfsspecifieke rijtraining of het verbeteren van de algehele rijvaardigheid, wij komen graag bij u langs voor een verkeersbeleid inventarisatie.

RIJVAARDIGHEIDSTRAININGEN

Ons aanbod

Wij bieden verschillende standaard rijvaardigheidstrainingen voor bedrijven aan:

Defensief rijden

Middels de SAFE-methode wordt een aangepaste rijstijlaanpassing nagestreefd waarbij schadepreventie gemaximaliseerd wordt.

Code 95

Code 95 is een verplichte nascholing voor beroepschauffeurs uit de Europese Unie die in bezit zijn van een rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E). 

Openbare weg trainingen

Bewezen effectieve training als het gaat om het verlagen van risico, incidenten, brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

Slipcurcus vrachtwagen

Op ons mooie Rijvaardigheidscentrum Lelystad organiseren wij code 95 trainingen waarna chauffeurs direct de 7 uur praktijknascholing vakbekwaamheid (code95) mogen bijschrijven.

VOOR WIE

Doelgroep

Onze rijtrainingen zijn bedoeld voor alle doelgroepen. Of u nu op zoek bent naar een rijvaardigheidstraining voor uw maaltijdbezorgers, boodschappenbezorgers, monteurs, buitendienstpersoneel, vertegenwoordigers, (vrijwillige) rolstoeltaxi chauffeurs of kinderopvang chauffeurs. Verkeersveiligheid Groep Nederland heeft een op maat oplossing voor alle bedrijfstakken en soorten rijtrainingen.

Veel gestelde vragen

Binnen een actief Arbo beleid hoort aandacht voor verkeersbeleid thuis. Rijden uw medewerkers regelmatig voor u tijdens werktijd in een voertuig? Dan is aandacht voor een verkeersbeleid geen overbodige luxe. Een verkeersongeval van één van uw medewerkers kan aangemerkt worden als bedrijfsongeval (ongeluk tijdens werktijd). Met een rijstijlanalyse en bijbehorende Arbo-documentatie kunt u aantonen dat u voldaan heeft aan de juiste managementfactoren. U kunt deze managementfactoren terugvinden op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Verkeersveiligheid Groep Nederland neemt voor meerdere partijen de volledige zorg voor het verkeersbeleid voor zijn rekening. Interesse? Neem contact met ons op.

De kosten voor een rijvaardigheidstraining is afhankelijk van het doel van de training, de duur van de training en locatie van de training. Verkeersveiligheid Groep Nederland biedt voor alle bedrijven en ook ieder budget een passende oplossing.

Graag komen wij met u in contact voor een inventarisatie van uw leerdoelen en wensen.

Een rijstijl analyse is een chauffeursbeoordeling waarbij ook direct een rijstijl aanpassing wordt nagestreefd. In de training wordt een defensieve rijstijl aangeleerd, hierbij staan economisch rijden, rij- en schakelgedrag centraal. Verlaag de kosten van uw wagenpark met een rijstijlanalyse. Deze rijstijlanalyse wordt gemaakt tijdens de openbare weg training, defensief rijden, en wordt na afloop met de bestuurder doorgenomen en daarna overlegd aan u als werkgever. Een rijstijlanalyse kan een mooie aanvulling zijn op uw actieve Arbo-beleid.

Tijdens een openbare weg training krijgen deelnemers inzicht in de consequenties van de huidige rijstijl voor het milieu en de veiligheid op de openbare weg. Zij krijgen het antwoord op de vraag ‘wat is mijn rijstijl? Daarna leren zij basistechnieken voor duurzame verkeersdeelname. Hierbij staat het anticiperen op verkeersomstandigheden en het optimaal gebruikmaken van veranderende voertuigtechnieken centraal.

Vragen?
Contact opnemen.