Een waardevolle training voor zowel de zeer ervaren als beginnende bestuurder en een door het TÜV Rheinland bewezen effectieve training als het gaat om het verlagen van risico, incidenten, brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

OPENBARE WEG TRAININGEN

Openbare weg
trainingen.

Tijdens de training krijgen deelnemers inzicht in de consequenties van de huidige rijstijl voor het milieu en de veiligheid op de openbare weg. Zij krijgen het antwoord op de vraag ‘wat is mijn rijstijl? Daarna leren zij basistechnieken voor duurzame verkeersdeelname. Hierbij staat het anticiperen op verkeersomstandigheden en het optimaal gebruikmaken van veranderende voertuigtechnieken centraal.

Unieke baantraining

Voor de verplichte
7 praktijkuren.

Totaaloplossing

Ontzorging voor
administratieve zaken.

Kostenverlagend

Brandstof- en schadereductie,
een direct effect op uw wagenparkkosten.

Motiverend

Gecertificeerd opleider
Transport & Logistiek.

GECERTIFICEERDE OPLEIDING

SAFE drive principe

Tijdens de training staat het aanleren van een defensieve rijstijl centraal. Deze rijstijl wordt geleerd middels het SAFE driving principe. Een uitgebreide beschrijving vindt u op onze defensief rijden pagina. Hier vind u ook antwoorden op vragen zoals:

MEEST SUCCESVOLLE ONLINE PROGRAMMA

e-Driver

Maximaliseer de effectiviteit van deze training door deze te combineren met een baantraining of een e-Driver traject online. Volgens onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is e-Driver het meest succesvolle online programma voor duurzame mobiliteit. De gecombineerde aanpak leidt tot veilige en duurzame verkeersdeelname. Als u kiest voor een aanvulling met ons e-Driver online programma worden uw medewerkers op verrassende wijze geprikkeld om veiligheid en brandstofbesparing top-of-mind te houden.

Rijvaardigheids trainingen

Wij inventariseren graag deze risico’s voor u en maken een road safety programma op maat.

Defensief rijden

Middels de SAFE-methode wordt een aangepaste rijstijlaanpassing nagestreefd waarbij schadepreventie gemaximaliseerd wordt.

Code 95

Code 95 is een verplichte nascholing voor beroepschauffeurs uit de Europese Unie die in bezit zijn van een rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E). 

Slipcurcus vrachtwagen

Op ons mooie Rijvaardigheidscentrum Lelystad organiseren wij code 95 trainingen waarna chauffeurs direct de 7 uur praktijknascholing vakbekwaamheid (code95) mogen bijschrijven.

GESCHIKTE TRAINING

Uw doelen

Deze training is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een training die bijdraagt aan:

Daarnaast komt het rijgedrag als visitekaartje ook ter sprake in de training, waarbij voorbeeldig rijgedrag van uw chauffeurs wordt gemotiveerd.

CHAUFFEURSBEOORDELING

Rijstijl analyse

Een rijstijl analyse is een chauffeursbeoordeling waarbij ook direct een rijstijl aanpassing wordt nagestreefd. In de training wordt een defensieve rijstijl aangeleerd, hierbij staan economisch rijden, rij- en schakelgedrag centraal. Verlaag de kosten van uw wagenpark met een rijstijlanalyse. Deze rijstijlanalyse wordt gemaakt tijdens de openbare weg training, defensief rijden, en wordt na afloop met de bestuurder doorgenomen en daarna overlegd aan u als werkgever. Een rijstijlanalyse kan een mooie aanvulling zijn op uw actieve Arbo-beleid.

TRAINING

Arbo beleid

Binnen een actief Arbo beleid hoort aandacht voor verkeersbeleid thuis. Rijden uw medewerkers regelmatig voor u tijdens werktijd in een voertuig? Dan is aandacht voor een verkeersbeleid geen overbodige luxe. Een verkeersongeval van één van uw medewerkers kan aangemerkt worden als bedrijfsongeval (ongeluk tijdens werktijd). Met een rijstijlanalyse en bijbehorende Arbo-documentatie kunt u aantonen dat u voldaan heeft aan de juiste managementfactoren. U kunt deze managementfactoren terugvinden op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Verkeersveiligheid Groep Nederland neemt voor meerdere partijen de volledige zorg voor het verkeersbeleid voor zijn rekenening. Interesse? Neem contact met ons op.

AUTOBESTUURDERS

Doelgroep

Een openbare weg training is waardevol voor alle autobestuurders. Maar enkele doelgroepen verdienen bijzonder aandacht op dit gebied. Hier moet u denken aan maaltijdbezorgers, boodschappenbezorgers, monteurs, buitendienstpersoneel, vertegenwoordigers, (vrijwillige) rolstoeltaxi chauffeurs of kinderopvang chauffeurs. Meerdere grotere werkgevers van Nederland kiezen er voor om hun personeel jaarlijks te ‘toetsen’ op hun rijvaardigheid, daarnaast zijn er verschillende grote verzekeraars die deze training aan hun klanten aanbieden. Mede omdat deze training bewezen 3x effectiever is dan alleen e-learning.

VOERTUIGEN HUREN

Voertuigen

Deze training is geschikt voor alle soorten bestuurders, maar ook voor alle soorten voertuigen. Geschikt voor bestuurders van voertuigen met een verbrandingsmotor (benzine of diesel) en elektrische motor. Ook voor de vrachtwagen kunnen wij het nieuwe rijden aanbieden voor de punten van code 95 verplichte nascholing beroepschauffeurs. Op zoek naar een dergelijke training voor code95, kijk bij ons aanbod.

Veel gestelde vragen

Een openbare weg training kan zowel op locatie als vanaf ons rijvaardigheidscentrum verzorgd worden.

Ja, wij organiseren openbare weg trainingen, met een eventueel rijstijlanalyse, voor kleine en grote groepen.

Vragen?
Contact opnemen.