E-Driver: wat is het, en wat zijn de voordelen? 

Veiligheid en duurzaamheid zijn twee kernwaarden die elke zakelijke rijder hoog in het vaandel moet hebben. Maar hoe krijgt je je medewerkers mee in een veilige en duurzame rijstijl? Ons e-Driver programma biedt een uitgebreide oplossing die zich richt op het beïnvloeden van routinegedrag om in het verkeer telkens veilige en duurzame keuzes te maken. In deze blog bespreken we de voordelen van e-Driver specifiek voor de zakelijke rijder. 

Veiligheid en Duurzaamheid 

Het e-Driver programma is ontwikkeld met als doel dat de bestuurder veilige en duurzame keuzes in het verkeer gaat maken. Een bijkomend voordeel is dat je organisatie met e-Driver effectief werkt aan de CO2-prestatieladder, wat niet alleen financieel rendement oplevert maar ook gunningsvoordelen biedt bij aanbestedingen. Het beïnvloeden van het rijgedrag is namelijk één van de meest onderschatte gedragsinterventies wanneer het aankomt op het reduceren van de CO2-uitstoot en het voorkomen van incidenten op de weg. 

Gedragsbeïnvloeding 

Meer dan 90% van de keuzes die mensen maken, worden bepaald door routinegedrag. Daar speelt het e-Driver programma succesvol op in. Het maakt gebruik van de gepatenteerde X-Learning® methodiek, die specifiek is ontwikkeld om routinegedrag te beïnvloeden. 

Bewezen Effectiviteit 

Uit onderzoek van TÜV Rheinland bij KLM Ground Services en Connexxion bleek dat incidenten na één jaar met 22% waren afgenomen dankzij de X-Learning® methodiek van e-Driver. Bij KLM Ground Services liepen incidenten op het Schipholplatform zelfs terug met 50%. 

Ondersteuning voor Leidinggevenden 

Uniek aan e-Driver zijn de online trainingen van Remco Claassen om leidinggevenden te ondersteunen bij het voeren van een gesprek om risicogedrag te verlagen. Dat zorgt ervoor dat je alle middelen in huis hebt om te zorgen voor een veilige en duurzame rijstijl bij je medewerkers. 

Bied e-Driver aan aan jouw medewerkers 

Voor de zakelijke rijder biedt e-Driver een uitgebreide, effectieve en veilige methode om zowel aan verkeersveiligheid als aan duurzaamheid te werken. Het is een investering die zich op meerdere fronten terugbetaalt: in veiligheid, duurzaamheid en zelfs in financieel rendement. 

Gerelateerde blogs