Eli Lilly Nederland interview met Martine Mulder

Eli Lilly Nederland is een zelfstandig dochterbedrijf van het in Indianapolis, USA, gevestigde hoofdkantoor. In Nederland werken zo’n 100 medewerkers die betrokken zijn bij klinisch onderzoek van geneesmiddelen, verkoop en distributie en zorg ondersteunende diensten. Lilly deelt haar onderzoeksgegevens met medisch specialisten en organisaties die werkzaam zijn op het gebied van volksgezondheid. In de loop der jaren zijn tal van innovatieve, nieuwe geneesmiddelen in Nederland geïntroduceerd. Daarnaast worden zorgprogramma’s en services ter beschikking gesteld aan zorgaanbieders en patiënten. 

Toen Lilly Nederland een geschikte partner zocht voor het Mobile Directions onderdeel van hun HSE (Health, Safety and Environment) Directions programma, kwamen zij uit bij de Verkeersveiligheid Groep Nederland.

“Als werkgever zijn wij verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving, voor goede en veilige werkmaterialen en voor adequate en toereikende training en instructie. Deze zorgplicht nemen wij heel serieus voor onze werknemers die voor de uitvoering van hun werkzaamheden deelnemen aan het verkeer.” Stelt Martine Mulder, Senior HR Assistant, vast.

Onderdeel van het HSE Directions programma van Lilly is het feit dat alle medewerkers met een leaseauto op regelmatige basis een verkeersveiligheidstraining volgen. Daarnaast is Lilly ook bezig met verduurzaming, waardoor alle medewerkers die een nieuwe leaseauto mogen bestellen óók een elektrische leaseauto mogen bestellen. Daarnaast vraagt duurzaamheid natuurlijk ook om een ander en vooral zuiniger rijgedrag van de bestuurders. “Verkeersveiligheid Groep Nederland is een professionele organisatie die goed weet wat de risico’s en gevaren zijn van autorijden. En ook hoe men zuiniger kan rijden.” Beaamt Martine, “ook is VVG makkelijk benaderbaar en denken zij graag mee.”

Om aan beide vragen van Lilly te kunnen voldoen is er na onderling overleg besloten om te investeren in twee verschillende soorten verkeersveiligheidstrainingen voor alle Lilly medewerkers met een leaseauto. Eén training voor de nieuwe medewerkers en een herhalingstraining. Daarnaast is er speciaal voor Lilly ook een interne video gemaakt met tips & tricks voor nieuwe elektrische bestuurders. Want naast veilig rijden is milieubewuste verkeersdeelname natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de trainingen.

Vanaf 2014 biedt Lilly alle medewerkers met een leaseauto aan om gebruik te maken van e-Driver. Dit online trainingsprogramma stuurt ieder kwartaal twee korte, interactieve en adaptieve trainingen op het gebied van onder andere verkeersveiligheid en zuinigheid.

De verkeersveiligheidstrainingen van VVG zijn trainingen op maat. Aangezien elke medewerker in een andere auto rijdt en andere gewoontes heeft aangeleerd, heeft Lilly ervoor gekozen om hun medewerkers te coachen op hun rijstijl. “Zo hopen wij onze medewerkers bewust te maken van alle gevaren op de weg, zodat zij nog beter leren anticiperen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan brandstof zuinig rijden”. Legt Martine Mulder uit. “Ik ben erg tevreden over hoe het contact is verlopen en raad deze trainingen iedereen aan. Het is zowel zakelijk als privé erg van toepassing.”

Gerelateerde blogs