Fugro, interview met Peter van Gelder, QHSSE Manager Nederland

interview met Peter van Gelder | Fugro | VVGN

11 oktober, 2022 Lelystad.                                           Geschreven door: Nicolien Middag

Fugro is een Nederlands bedrijf dat gegevens verzamelt van de aardbodem en de infrastructuur die daarop is gebouwd. Met deze gegevens adviseert Fugro haar klanten in Nederland en daarbuiten bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van hun gebouwen en installaties. Binnen haar werkzaamheden is HSSE heel belangrijk. De HSSE afdeling heeft dan ook de rijvaardigheidstrainingen georganiseerd bij Verkeerveiligheid Groep Nederland (VVGN).

Verkeersveiligheid is een zeer belangrijk aspect voor Fugro aangezien hun medewerkers veel op de weg zitten. Safe Driving is dus heel belangrijk voor hun medewerkers.

“Iedereen met een auto van de zaak of die veel op de weg zit voor Fugro heeft vorig jaar de cursus Verhoogde Rijvaardigheidstraining gevolgd. En tijdens toolbox meetings kaarten we verschillende onderwerpen voor veilig rijden aan.”, legt Peter uit.

Het waren ook precies de cursussen van VVGN die perfect aansloten op de trainingsonderdelen waar Fugro naar op zoek was, aangezien de trainingen niet alleen beschikbaar zijn voor de bestuurders van personenwagens zijn, maar ook van de bussen/bestelwagens en zelfs vrachtwagens.

Fugro koos daarom ook voor de Verhoogde Rijvaardigheidstraining zodat hun medewerkers zich meer bewust zouden worden van wat er kan gebeuren op de weg en hoe je dan moet handelen. Het was hun doel om incidenten te voorkomen. Door deze training maakt Fugro iedereen meer bewust van de eigen rijstijl en het belang om medeweggebruikers in de gaten te houden.

“Iedereen was heel positief en heeft er veel van opgestoken. Het ‘Whatsapp’ laantje en de lange remweg waren wel een eyeopener in de training,” vertelt Peter. “De training heeft zeker voldaan aan onze verwachting en zou ik zeker aanraden aan andere bedrijven.”

Gerelateerde blogs