Veiligheid onderweg | Woon-werkverkeer editie

Verkeersveiligheid is een onderwerp dat altijd actueel zal blijven, omdat er dagelijks ontzettend veel mensen op de weg te vinden zijn die op een veilige manier van A naar B moeten reizen. Ook woon-werkverkeer speelt hierbij een grote rol. Reizen uw werknemers per auto naar het bedrijfspand of kiezen zij toch voor het openbaar vervoer?

Woon-werkverkeer auto: veilig of juist niet?

Veel werknemers en werkgevers gaan nog altijd het liefst met de auto naar het werk. Dit kan verschillende redenen hebben. Woon-werkverkeer met een auto kan bijvoorbeeld de snelste manier van reizen zijn, maar het kan ook zijn dat het reizen met een auto als meer vrijheid wordt ervaren.

Een tegenargument van het reizen met de auto is dat het onveilig zou zijn. Wanneer u volledig gefocust bent op het verkeer, is woon-werkverkeer met de auto (in de meeste gevallen) een veilige manier van reizen. Bent u onderweg bezig met uw telefoon, navigatie of andere externe invloeden, dan kan woon-werkverkeer met de auto best onveilig zijn. Het ligt er maar net aan hoe u zelf anticipeert op het verkeer om u heen. Ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan door andere weggebruikers of door bepaalde weersomstandigheden. 

Duurzaam en veilig woon-werkverkeer: wat zijn de opties?

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een hele grote rol. Ook op het gebied van woon-werkverkeer. Maar wat zijn de opties op het gebied van duurzaam woon-werkverkeer? Wanneer uw bedrijfspand op een gunstige locatie ligt ten opzichte van bijvoorbeeld een treinstation, is woon-werkverkeer openbaar vervoer ideaal. Een OV-abonnement is daarbij in de meeste gevallen zelfs goedkoper dan een kilometervergoeding. Ook kunnen uw werknemers hun tijd nuttig besteden in de trein. Hierdoor kunnen ze nog even snel die belangrijke pitch doornemen of een laatste blik werpen op een voorstel. Een nadeel kan wel zijn dat het openbaar vervoer in de spits ontzettend druk is, waardoor reizigers in overvolle treinen en bussen zitten.

 

Voor beide opties van woon-werkverkeer zijn er dus voor-/ en nadelen, maar bovenal is de voorkeur heel erg persoonsgebonden. Het is daarom vooral belangrijk dat er per persoon gekeken wordt naar de veiligste en meest duurzame manier van woon-werkverkeer.

 

Gerelateerde blogs