Alexander Pechtold is ambassadeur MONO-zakelijk

MONO, De campagne gaat over met één ding tegelijk bezig zijn in het verkeer. Uit de Monitor MONO-zakelijk van 2021 bleek dat 1 op de 3 werknemers maatregelen neemt op het gebied van MONO-rijden en verkeersveiligheid. Bij het CBR werken ze dan ook aan een verkeersveilig en mobiel Nederland, onder leiding van Alexander Pechtold. Het doel? Smartphonegebruik onderweg minimaliseren, zodat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer.

De MONO-gedachte: smartphonegebruik onderweg minimaliseren

Uit de Monitor MONO-zakelijk van 2021 bleek dus dat 1 op de 3 werknemers concrete maatregelen neemt op het gebied van verkeersveiligheid en MONO-rijden. Denk hierbij aan maatregelen zoals apps die berichten blokkeren tijdens het rijden, gedragsregels vanuit de werkgever en veiligheidstrainingen. Dit was dan ook de aanleiding van de oproep van minister Mark Harbers; dit aantal verdubbelen naar 2 op de 3 werknemers. Zodat de verkeersveiligheid en MONO-rijden een nog grotere rol gaat spelen bij weggebruikers.

Alexander Pechtold is ambassadeur MONO-zakelijk

Alexander Pechtold laat weten dat verkeersveiligheid écht de verantwoordelijkheid is van alle weggebruikers en niet alleen van de overheid. Zeker nu er niet alleen meer gekeken wordt naar het afleggen van veilige kilometers, maar de duurzame kilometers die voor minder uitstootzorgen. Pechtold zegt, “Ik geloof heilig in de shared ownership benadering waarin overheid én werkgevers daar samen onomkeerbare stappen in zetten. Dáárom ben ik ambassadeur van MONO-zakelijk.”

Gerelateerde blogs