Rijdt u al mono?

In Nederland vindt maar liefst 70% van de weggebruikers het onacceptabel en levensgevaarlijk wanneer een medeweggebruiker met zijn mobiel bezig is. Toch is gemeten, dat er maar één op de drie werknemers daadwerkelijk maatregelen neemt om echt mono te rijden. Dit vraagt om een andere aanpak die daadkracht in het verkeer te weeg brengt.

Rij mono: wat is dat precies?

Ik rij mono! Die term heeft u ongetwijfeld weleens gehoord. Ik rij mono, leuke uitspraak, maar wat is de betekenis hiervan precies? Wanneer iemand zegt: ’Ik rij mono’, dan betekent dit dat deze weggebruiker zich maar met een ding tegelijk bezighoudt: Het veilig deelnemen aan het verkeer. De gedachte achter ‘rij mono’ is het verhogen van de verkeersveiligheid door het minimaliseren van smartphonegebruik in het verkeer. Afleidingen in het verkeer liggen namelijk voor het oprapen.

De monitor Rij MONO-zakelijk uit 2021 laat zien dat slechts één op de drie werknemers gebruik maakt van maatregelen om mono te rijden en hier moet verandering inkomen. Het streven is dan ook om dit aantal te verdubbelen naar twee op de drie werknemers, aldus minister Mark Harbers.

Eenvoudig mono rijden met de rij mono app

Uw mobiel mono instellen gaat heel gemakkelijk. U maakt het echter nog eenvoudiger om mono te rijden met de rij mono app van MONO-zakelijk. Deze speciale tool bevat diensten en producten, die u als werkgever kunt gebruiken ter ondersteuning van uw medewerkers, om ze zo te inspireren ook mono te rijden.

Verkeersveiligheid Groep Nederland partner van Rij MONO-zakelijk

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van rij mono-zakelijk? Of, wilt u graag verder geïnformeerd worden over hoe u effectief uw werknemers kunt inspireren ‘ik rij mono’ in te stellen op hun mobiel? Bij Verkeersveiligheid Groep Nederland kunt u terecht voor een rijvaardigheidstraining waarbij de veiligheid van weggebruikers en hun medeweggebruikers centraal staat. Wij informeren u graag over de mogelijkheden hoe u de verkeersveiligheid binnen uw bedrijf kunt verhogen.

Gerelateerde blogs